به گزارش جام جم آنلاین، دومین جلسه دادگاه رسیدگی به جنایات و اقدامات اعضای گروهک تروریستی منافقین روز سهشنبه - ۲۸ آذر - به ریاست حجتالاسلاموالمسلمین دهقانی در شعبه یازدهم دادگاه کیفری یک استان تهران و به صورت علنی برگزار شد تا بخشی از جنایتها و خباثتها و نسلکشیهای آنها علیه بشریت و ملت مظلوم ایران بازگو شود.
کیفرخواست این پرونده در بیش از ۷۰۰ صفحه تنظیم شده است و در این دادگاه که به صورت علنی و با حضور اصحاب رسانه و خبرنگاران برگزار میشود علاوه بر اینکه جمعی از خانوادههای قربانیان ترور نیز حضور دارند، شاهدان عینی جنایات هولناک تروریستهای دهه ۶۰ نیز در دادگاه حاضر هستند.
طبق اعلام دادگاه کیفری یک استان تهران، در دادگاه رسیدگی به جنایات منافقین ۱۰۴ عضو این گروهک و یک شخصیت حقوقی (سازمان مجاهدین خلق ایران) محاکمه می شوند.
تشکیلات موسوم به مجاهدین خلق (معروف به گروهک منافقین)، مسعود رجوی، مریم قجر عضدانلو (معروف به مریم رجوی)، مهدی ابریشمچی، زهره اخیانی، فهیمه اروانی، مهدی براعی، مژگان پارسیایی، زهرا مریخی آهنگر کلایی، محمد علی توحیدی خانیکی، علی خدایی صفت، مهدی خدایی صفت، عباسعلی داوری فیضی پور آذر، سید مجید سید المحدثین، صدیقه حسینی، محمد طریقت منفرد، مهوش سپهری، قدسی خرازیان، مهناز سلیمانیان، محسن سیاه کلاه، مریم فضل مشهدی، بهشته شادرو، ژیلا دیهیم، ابوالقاسم رضایی، حمیرا حجتی امامی، محمود عطایی کاریزی، گلنار جواهری ساعتچی، مهریان حاجی نژاد، مرتضی اسماعیلیان مارنانی، دولت نوروزی منجیلی، زهرا بخشایی، محمد حیاتی، نیکو خائفی اشکذری، عذرا علوی طالقانی، جمیله ابریشم چی، محمود قجر عضدانلو، بدری پورطباخ و محمد جواد قدیری مدرسی از متهمان حاضر در این پرونده هستند.
فرهاد الفت، رویا احمدی موسوی، بهزاد نظیری، فرشته یگانه، معصومه بلورچی، یاسر جهان نژادی، فائزه خیاط حصاری محمدی، صالح رجوی، محمد سادات خوانساری، پرنیان سرآمد، حکیمه سعادت نژاد، حمیده شاهرخی امیری، ثریا شهری، پروین صفایی، محمود فخارزاده، عشرت محبت کار، علیرضا معدنچی، عباس میناجی مقدم، حمیدرضا اسحاقی، علیرضا امام جمعه، اسدالله اوسطی، فاطمه آدرسی، مصطفی آسیفی، زهره بنی جمالی، محمود بنی هاشمی، اسدالله بهرامی، علیرضا بهرامی، عزیز اله پاک نژاد، مهرافروز پیکر نگار، مریم حاج خانیان، احمد حنیف نژاد، پرویز خزائی، حسین دادخواه و فاطمه داوران از دیگر متهمان حاضر در این پرونده هستند.
حسین ربوبی خبوشانی، سپیده ابراهیمی، بیژن رحیمی، آزاده رضایی، هادی روشن روانی، محمد سادات دربندی، فریدون سلیمی، عباس شاکری، سهیلا شعبانی، احمد شکرائی، سهیلا صادق، مهران صادق، طاهره ضیائی، کبری طهماسبی، رقیه عباسی، زهره عطریانفر، مهری علیقلی، مرتضی فخار، سید اسدالله فقیه دزفولی، ایرج فیض بوسجینی، پرویز کریمیان سیچانی، احمد گلپایگانی، فرید ماهوتچی حسینی، مهدی مددی الموسوی، سید محمود احمدی علون آبادی، سید جواد احمدی علون آبادی، اسماعیل مرتضایی، محمود معیری، رقیه ملک محمدی، حسن نظام الملکی، نسرین نظری علی آبادی، علی هادی زاده و الله کرم هوشنگی متهمان حاضر در این پرونده هستند.
در نخستین جلسه دادگاه که ۲۱ آذر برگزار شد، نماینده دادستان بخشی از کیفرخواست این پرونده را در دادگاه قرائت کرد. امروز و در دومین جلسه دادگاه نیز ادامه کیفرخواست این پرونده قرائت می شود.
در این جلسه فرزند شهید صیاد شیرازی، دختر شهید لاجوردی و دیگر خانوادههای شهدایی که به دست منافقین به شهادت رسیدند حضور دارند همچنین ۲ تن از جانبازان جنایات منافقین نیز در دادگاه حضور دارند و قرار است کیفرخواست متهمان ردیف پنج تا ۳۰ این پرونده قرائت شود.
حجت الاسلام قاضی دهقانی در ابتدای جلسه با قرائت آیه ۵۸ سوره نساء دادگاه را آغاز کرد و اظهار داشت: قضاوت به عدالت و بازگرداندن امانات به صاحبانش نیکوترین چیزی است که خداوند بر آنها توصیه میکند.
متهمان از حق دفاع خود برای تعیین وکیل استفاده کنند
قاضی دهقانی با تاکید بر اینکه این دادگاه با رعایت کامل اصول آیین دادرسی در حال برگزاری است، افزود: مطابق قوانین جمهوری اسلامی ایران هر که در خاک جمهوری اسلامی مرتکب جرم شود، حتی اگر بخشی از اقدامات مجرمانه مربوط به جمهوری اسلامی ایران باشد، جرم واقع شده در جمهوری اسلامی ایران تلقی میشود و هر شخص ایرانی خارج از خاک کشور نیز مرتکب جرایم علیه امنیت ایران شود، طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران محاکمه میشود.
وی ادامه داد: صلاحیت رسیدگی دادگاه به اتهامات این گروه احراز شده و اعلام میکند که با تاکید بر اصل ۳۵ قانون اساسی مبنی بر انتخاب وکیل مدافع دادگستری برای طرفین در دادگاه، ابلاغیه دادگاه برای متهمان نامبرده شده در کیفرخواست به آدرس الکترونیکی آنها برای حضور در جلسه دادگاه یا حضور وکیل ابلاغ شد اما متهمان در مهلت مقرر قانونی وکیل معرفی نکردند.
قاضی دهقانی خاطر نشان کرد: متن این ابلاغیه در جراید کثیرالانتشار منتشر شدهاست و با توجه به عدم اعلام وکیل برای خود، دادگاه برای رعایت حقوق متهمان وکیل تسخیری تعیین کرده است؛ البته متهمان حتی پس از تعیین وکیل مدافع دادگستری تسخیری میتوانند وکیل تعیین داشته باشند.
رئیس دادگاه تصریح کرد: عدم حضور متهمان در دادگاه مانع رسیدگی نیست و دادگاه با حضور وکلای تسخیری رسیدگی را ادامه میدهد.
یکی از وکلای تسخیری: موکلان اسناد خود را ارسال کنند
حمیدرضا محمدی وکیل تسخیری مسعود رجوی و چند تن از متهمان این پرونده در حاشیه دومین جلسه رسیدگی به اتهامات ۱۰۴ نفر از اعضای گروهک تروریستی منافقین با اشاره به تعیین وکیل تسخیری برای متهمان از سوی دادگاه، درباره نحوه صدور ابلاغیهها به متهمان این دادگاه افزود: در صورتی که فرد دارای سامانه ثنا باشد، از طریق این سامانه ابلاغیهها برای او ارسال میشود و در غیر این صورت از مسیر قانونی دیگری (چاپ در روزنامههای کثیرالانتشار) این مسئله انجام میشود.
محمدی در پاسخ به اینکه چرا متهمان پرونده منافقین کد ملی دارند، گفت: همه ایرانیان چه در داخل کشور و چه خارج از کشور کد ملی دارند همچنین با توجه به اینکه نظام قضایی کشور الکترونیکی شده و هر کسی برای ورود به سامانه ثنا نیازمند کد ملی است.
وی درباره روند دادگاه اظهار داشت: همه چیز به خوبی پیش می رود و منتظر هستم موکلان اسناد خود را برای ما بفرستند تا بهترین دفاع را در دادگاه داشته باشیم.
جزئیات اتهامات زهره اخیانی متهم ردیف پنجم پرونده
پس از آن با دستور قاضی دادگاه، نماینده دادستان برای قرائت ادامه کیفرخواست در جایگاه قرار گرفت.
نماینده دادستان با توجه به اینکه در جلسه نخست دادگاه اتهامات چهار متهم ردیف اول را قرائت کرده بود، درباره اتهامات متهم ردیف پنجم اظهار داشت: متهم ردیف پنجم دادگاه رسیدگی به جرایم گروهک تروریستی منافقین زهره اخیانی فرزند محمدحسین متولد سال ۱۳۴۳ از شاهرود است که از زمان پیروزی انقلاب اسلامی و در سال ۱۳۵۸ با عضویت در جنبش بهاصطلاح ملی منافقین و مسئولیت دانشآموزان شهرستان شاهرود فعالیت خود را آغاز کرده و در سال ۱۳۶۰، مسئول تیمهای عملیاتی دانشآموزی بوده که در همان سال نیز به همین اتهام دستگیر و پس از چند روز آزاد میشود.
نماینده دادستان اضافه کرد: متهم اخیانی از مسئولان اصلی گروهک در مقطع عراق و عضو شورای رهبری منافقین است که علاوه بر داشتن مسئولیت در بخشهای مختلف شاخه نظامی تشکیلات در آن مقطع بهعنوان یکی از مسئولان مرتبط با نیروهای آمریکایی نیز فعالیت داشته است؛ همچنین این متهم در بهاصطلاح انتخابات سال ۱۳۸۴ گروهک تروریستی منافقین به مدت ۲ سال بهعنوان مسئول اول تشکیلات انتخاب میشود.
وی ادامه داد: از جمله فعالیتهای متهم اخیانی پیگیری راهاندازی تیمها و واحدهای مرزی در ماموریتها و سلسله عملیاتهای تروریستی سال ۱۳۷۹ بوده و در حال حاضر نیز مسئول ستاد شاخه نظامی گروهک تروریستی منافقین است.
نماینده دادستان افزود: برخی از جداشدگان از منافقین اعطای پست نفر اولی تشکیلات به زهره اخیانی را به نوعی اعطای حق السکوت به وی در قبال مرگ مشکوک یا همان قتل همسرش یعنی علی نقی حدادی از مسئولان گروهک در فاز نظامی در مقطع عراق ارزیابی میکنند.
وی یادآور شد: در اوایل دههی ۷۰ هجری شمسی، علی نقی حدادی بهدلیل تخطی از فرمان رجوی در انقلاب ایدئولوژیک، در حالی که مسئول یکی از دستههای شاخه نظامی منافقین بود، بازداشت و پس از چند روز شکنجه ادعا میشود که در زندان خودکشی کرد.
به گفته نماینده دادستان، زهره اخیانی متهم ردیف پنجم پرونده سرکردگان و اعضای گروهک تروریستی منافقین تحت تعقیب اینترپل و دارای اعلان قرمز است.
متهم ردیف ششم و آموزش خمپارهزنی به مناطق مسکونی و ادارات
نماینده دادستان در ادامه درباره اتهامات متهم ردیف ششم پرونده گفت: متهم ردیف ششم، فهیمه اروانی فرزند تقی است که نامبرده نیز در سال ۱۳۵۸ عضو این سازمان میشود و پس از مارکسیسم شدن گروهک به این موضوع اعتراض و برای مقطعی از این گروهک جدا میشود. وی پس از مدتی با علیرضا پورنظری ازدواج تشکیلاتی کرده و در عراق به منافقین میپیوندد.
وی افزود: متهم اروانی در سال ۱۳۵۸ مسئولیت آموزش شاخه نظامی را برعهده داشته و طراحی ورود افراد به داخل کشور و چک کردن برنامههای آنها برای خمپارهزنی به مناطق مسکونی و ادارات را عهدهدار بود همچنین اروانی شکنجه گر و بازجو افراد به اصطلاح مسئلهدار بوده است
نماینده دادستان اضافه کرد: متهم ردیف ششم تحت تعقیب پلیس اینترپل و دارای اعلان قرمز است.
متهم ردیف هفتم؛ پیشمرگ منافقین در سال ۱۳۶۲ در کردستان عراق
نماینده دادستان پس از آن به قرائت اتهامات متهم ردیف هفتم پرونده پرداخت و گفت: مهدی براعی فرزند محمد حسن در سال ۱۳۴۷ با تشکیلات نفاق آشنا و جذب آن شده و در اواخر سال ۱۳۵۷، به اتفاق دیگر همکیشان خود دفتر منافقین در قم را تأسیس میکند و سپس در سال ۱۳۶۰، به عضویت مرکزیت تشکیلات در میآید.
وی ادامه داد: متهم ردیف هفتم یکی از طراحان اصلی اقدامات تروریستی و مسلحانه ۳۰ خرداد سال ۱۳۶۰ بوده و در همان سال با یکی از اعضای گروهک به نام مرضیه غفاری ازدواج تشکیلاتی کرده و پس از عملیاتهای نظامی تروریستی همراه وی غیرقانونی از کشور خارج شده و به مقر منافقین در فرانسه ملحق شدهاند.
نماینده دادستان اضافه کرد: براعی مسئول اول مالی و امکانات گروهک در سال ۱۳۶۰ بوده و مسئول به اصطلاح بخش اجتماعی تشکیلات در فرانسه نیز بوده است.
وی گفت: مسئول اطلاعات نیروهای پیشمرگ منافقین در سال ۱۳۶۲ در کردستان عراق، مسئول هدایت بمب گذاریهای سالهای ۱۳۶۳ و ۱۳۶۴، مسئول محوری در حمله به اسلام آباد غرب در عملیات نظامی تروریستی فروغ جاویدان و مسئول چک و بررسی عملیاتهای تروریستی خمپاره زنی در سالهای ۱۳۷۷ تا ۱۳۷۸ از جمله مسئولیتهای متهم ردیف هفتم این پرونده بوده است.
نماینده دادستان اظهار داشت: متهم ردیف هفتم پرونده سرکردگان و اعضای گروهک تروریستی منافقین اکنون در زمینه روابط و ملاقاتها با مسئولان آلبانیایی فعالیت دارد و نامبرده تحت تعقیب اینترپل و دارای اعلان قرمز است.
متهم ردیف هشتم؛ قاتل شهید صیاد شیرازی
نماینده دادستان در ادامه به قرائت اتهامات متهم ردیف هشتم پرونده پرداخت و گفت: مژگان پارسایی متهم ردیف هشتم دادگاه رسیدگی به پرونده گروهک تروریستی منافقین است.
وی ادامه داد: پارسایی پس از اینکه برای ادامه تحصیل به آمریکا میرود، تحت تأثیر برادر خود که هوادار منافقین بود، جذب گروهک شد و درس را رها کرد.
نماینده دادستان افزود: متهم ردیف هشتم با یکی از اعضای این تشکیلات به نام جلال شریفی ازدواج کرده و در زمان حمله رژیم بعث به ایران همراه همسرش عازم عراق شد و در گروهک تروریستی منافقین مسئولیتهای متعددی از جمله مسئول اول مقر اشرف و محافظ مریم رجوی همچنین جانشینی وی را برعهده داشت.
وی اضافه کرد: مژگان پارسایی در عملیاتهای نظامی تروریستی فروغ جاویدان و نسلکشی کردهای عراق موسوم به مروارید نیز شرکت میکند و در سال ۱۳۷۲ به همراه مریم رجوی از عراق خارج و در کشورهای اروپایی، اقدام به جمع آوری کمکهای مالی برای اهداف تروریستی تشکیلات میکند و در سال ۱۳۷۵ به عراق بازگشته و مسئول یکی از مقرهای شاخه نظامی گروهک تروریستی منافقین میشود و این مقر چندین عملیات مرزی در منطقه قصر شیرین، نفت شهر و حمله به مرزبانان جمهوری اسلامی را سازماندهی کرده است.
نماینده دادستان اظهار داشت: مژگان پارسایی در سالهای ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۰ که تیمهای عملیاتی تشکیلات پس از آموزشهای لازم به منظور ارتکاب اقدامات تروریستی به داخل کشور اعزام میشدند، در نشستهای جمعی، اعضای تیم را توجیه تشویق و ترغیب به انجام این اقدامات میکند و بههمین دلیل اقدامات و فعالیتهای وی موجب میشود مسعود رجوی در نشست جمعی اعلام کند بیشترین بازخورد عملیاتی توسط قرارگاه تحت فرماندهی مژگان صورت گرفته و مژگان سازمان را نجات داده است.
وی ادامه داد: مژگان پارسایی مدتی مسئولیت تشکیلات گروهک در فرانسه را برعهده گرفت و پس از آن به مقر اشرف در آلبانی منتقل و در قسمت مالی تامین مالی تروریسم تشکیلات مشغول به کار شد و یکی از عوامل اصلی تشکیل طراحی سازماندهی و هدایت تیم ترور امیر سپهبد علی صیاد شیرازی و شهادت و به تعبیر حقوقی قتل عمد این شهید والا مقام محسوب میشود.
نماینده دادستان تصریح کرد: مژگان پارسایی متهم ردیف هشتم پرونده اکنون تحت تعقیب اینترپل و دارای اعلان قرمز به شماره است.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد